Walk for Life - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Agnes Schilder - WaarBenJij.nu Walk for Life - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Agnes Schilder - WaarBenJij.nu

Walk for Life

Door: Agnes

Blijf op de hoogte en volg Agnes

20 April 2013 | Nederland, Groningen

Op zaterdag de wekker op 7.00 uur, ik blijf het niet grappig vinden. Maar afspraak is afspraak om kwart over 8 verzamelen bij Kaap Hoorn. Helaas zijn Brigitte en Mariska beide geblesseerd dus ik zoek aansluiting bij de Kilimanjarogroep. Geesje en Cissy hadden zich al gemeld en als ik om 8.15 uur aan kom lopen zie ik Stella al staan. Al snel komen Aranka en Harm - met hond natuurlijk- ook aangelopen en na een snelle plaspauze gaan we op pad. Weinig andere wandelaars op het parcours. Een groot verschil met de Tocht om de Noord / Noorderrondtocht.
Er komt een heerlijk zonnetje door, beetje wind, geweldig weer om te wandelen. Begin gaat mooi vlot, om half 12 een stop voor een broodje, goh wat heb ik een zin daarin! En daarna door naar de koffie met appeltaart. Afzien is dat zeg!

De laatste 5 kilometer beginnen wat zwaarder te worden: bovenbenen protesteren. Toch nog sneller dan verwacht bij de finish (14.45, dus ietsje meer dan 5 km per uur, totale afstand lijkt ietsje korter dan 28 km). Nog kopje thee na en dan gaat ieder weer zijns weegs.

Prachtige wandeling, voor herhaling vatbaar met zo'n groepje, helemaal alleen is dit wel erg saai vrees ik.