Fietstest - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Agnes Schilder - WaarBenJij.nu Fietstest - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Agnes Schilder - WaarBenJij.nu

Fietstest

Door: Agnes

Blijf op de hoogte en volg Agnes

23 Januari 2013 | Nederland, Groningen

Vanmiddag was het dan ook voor mij zover: de fietstest! En omdat ik ook "40 something" ben mocht er meteen een hartfilmpje en een check van de sportarts bij. Mooi dat alles dictbij kan: het Sportgezondheidscentrum heeft alle faciliteiten die nodig zijn.

Bij binnenkomst loop ik meteen teamgenoot Jose Grimberg tegen het lijf: zij is net klaar met fietsen. Dat ging goed en het viel haar mee. José vertelt voor ze onder de douche springt nog snel haar ervaringen en ondertussen trek ik mijn sportkleding aan. Een korte fietsbroek en dat terwijl het buiten -6 is!
De sportarts begint met bloeddruk, gewicht en dan het hartfilmpje. Wat is uw gewicht...? Altijd leuk, ik gok en later wordt de weegschaal in stelling gebracht, oef gelukkig ik weeg 1,5 kilo minder dan ik zei. Het omgekeerde was toch wat genant geweest.

Alles prima, bloeddruk is weer mooi laag, dat wist ik al vanwege de bloedbankchecks. De sportarts moet lachen om de compleet lekgeprikte ader van mijn rechterarm, ik lijk wel een junkie. Zou hij geloven dat ik plasma geef bij de bloedbank of zie ik m kijken en denken: ja ja dat zeggen ze allemaal.

Goed dit is achter de rug, op naar de fiets, plakkers op mijn bovenlijf en het masker op om de CO2 uitstoot te meten. Het is net een varkenssnuit. Prima uitleg van de studenten en eerst de apparatuur testen met een minuutje rustig zitten. Wel spannend, straks blijkt mijn conditie slecht.... dan neem ik heel stiekum de nooduitgang.

Fietsen gaat goed, het duurt een hele tijd voor ik een beetje moet gaan werken en dan komen de zweetdruppels toch te voorschijn. Opeens gaat het niet meer, de meter moet boven de 80 blijven maar nee, ik krijg de trappers niet meer rond. De studenten moedigen me nog aan even door te zetten maar het licht is uit. Rustig 2 minuutjes uitfietsen en dan mag het masker af.

Dan de uitslag, ik begrijp er niet heel veel van, een wirwar aan getallen maar de lijntjes laten een mooie verloop zien en wat blijkt: het omslagpunt ligt bovengemiddeld. Hoera! Dat stemt tevreden over de trainingsgarbeid van de afgelopen weken.

Daarna nog een intakegesprek met Richard die van alles wil weten over mijn motivatie en of ik voor mezelf ga of voor het team. Daarna snel omkleden en sprintje naar mijn volgende afspraak aan de andere kant van de stad. Daar aangekomen (precies op tijd, oef!) moet ik nog even nahijgen. Maar ik ben vooral blij dat het goed gegaan is. Om 6 uur op weg naar huis, 15 minuten thuis en dan meteen weer terug naar Sportcentrum voor de eerste teamtraining. Eten schiet er weer bij in, wel goed voor de lijn dit!